Program studiów obejmuje szereg zagadnień z zakresu nauk o żywieniu, m.in.
- anatomii, fizjologii, patofizjologii i biochemii
- żywienia człowieka zdrowego i chorego
- diet alternatywnych i niekonwencjonalnych
- planowania żywienia
- ustawodawstwa żywnościowo żywieniowego
- psychologicznych podstaw zaburzeń żywieniowych
- chemii żywności
- toksykologii
i szereg innych ważnych dla dietetyka zagadnień. Zajęcia prowadzone są
zarówno w formie klasycznych wykładów jak i seminariów, ćwiczeń oraz
warsztatów przez specjalistyczna kadrę naukowców i praktyków
żywieniowych.
Wśród wysoko wykwalifikowanej kadry znajdują
się konsultanci krajowi w swojej specjalności, lekarze różnych
specjalności, bromatolodzy, biotechnolodzy, dietetycy, tj. osoby
zajmujące się na co dzień problemami związanymi z żywnością, żywieniem,
leczeniem osób z chorobami dietozaleznymi, dietoterapią,
dietoprofilaktyką.
Program zajęć wzbogacają seminaria i zajęcia praktyczne odbywające się w
Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki, podnoszące kompetencje słuchaczy i zwiększające ich konkurencyjności na rynku pracy.
Godne
uwagi, będą także dodatkowe wykłady, prowadzone przez zaproszonych
gości z Politechniki Łódzkiej oraz Instytutu Żywności i Żywienia w
Warszawie.
Osoby zainteresowane
podjęciem studiów podyplomowych proszone są o bezpośredni
kontakt mailowy bądź telefoniczny.
KontaktKatarzyna Goły
Pełnomocnik Rektora ds. studiów podyplomowych
k.goly@medyk.edu.pl42 683 44 44
663 773 893