2-4.09.2016

Zakończenie lata w Beach Barze

Przed nami ostatni weekend z plażą w Manufakturze. Z tej okazji Beach Bar planuje imprezy do białego rana, a restauracje na rynku Manufaktury zapraszają na… wielką wyżerkę!

Przez całe wakacje plaża w Manufakturze skupiała miłośników letniego relaksu i sportów pod chmurką. Była areną eliminacji Mistrzostw Polski w siatkówce plażowej Plaża Open, turnieju rugby plażowego, szalonej zabawy BossaBall i oczywiście kolejnej edycji zawodów w skimboardingu Red Bull Skim It.

Nie brakowało też atrakcji kulturalnych - o wielkie emocje zadbali m.in. artyści w czasie 5. edycji Festiwalu Ognia na plaży w Manufakturze.

Ponieważ lato powoli się kończy, czas pożegnać tegoroczną plażę w Manufakturze. Będzie ku temu okazja w najbliższy weekend. W piątek, sobotę i niedzielę (2-4.09) już od godz. 14 do 4 rano w Beach Barze będzie rozbrzmiewać muzyka miksowana na żywo przez łódzkich DJ-ów.

Plaża znika, kostiumy kąpielowe można już schować na dno szafy, a w zamian wyjąć z niej jesienne swetry. Z tej okazji restauracje w Manufakturze zapraszają na weekendową akcję Bye Bye Bikini. Lokale zaserwują dania, których fit-plażowicze odmawiali sobie przez cały sezon. Zamiast lekkich sałatek, zaproszą gości na pyszne makarony w śmietanowych sosach, frytki, pizzę, desery z bitą śmietaną i inne kaloryczne, ale jakże smakowite potrawy. - Tę akcję zdecydowanie należy traktować z przymrużeniem oka. Cieszy nas, że coraz więcej osób zmienia nawyki żywieniowe i dba o linię, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa - tłumaczy Monika Długosz-Łempicka, dyrektor marketingu Manufaktury.

Do akcji włączyły się m.in. Bawełna, Szpulka, Pijalnie Czekolady E.Wedel, Max Ice & Coffee, Ganesh, Rajskie Jadło, Coś Dobrego, Da Grasso, a nawet słynąca ze zdrowych i lekkich dań restauracja Zielona. Jakie oferty czekają na uczestników Bye Bye Bikini? Np. w Da Grasso w sobotę i niedzielę wszystkie duże makarony będą w cenie małych, a na miłośników pizzy czeka rabat -15%. Max Ice & Coffee żegna bikini deserem Finezja, czyli czterema gałkami lodów z bitą śmietaną, owocami, musem truskawkowym i polewą.

Bawełna zapewni obżarstwo… z klasą. Jak zawsze, restauracja stawia na wysokiej jakości składniki i niebanalne połączenia. W ramach Bye Bye Bikini w menu pojawi się wątróbka w porto i czerwonej cebuli, podawana na ziemniaczanych gnocchi z dodatkiem plastrów parmezanu oraz figa z pieca z kozim serem, owinięta szynką parmeńską, polana miodem i redukcją balsamiczną. A na deser - mnóstwo pysznych (i kalorycznych ;) słodkości.


opublikowano: 2016-08-30
Komentarze
Polityka Prywatności