
W ramach festiwalu Viva Flamenco 2010 zapraszamy na spotkanie kulinarne. Po nich będziemy mieli okazje odbyć wędrówkę szlakiem imprez festiwalowych, aby spalić wcześniej spożyte kalorie! Festiwal odbywa się tradycyjnie (od dziewięciu lat) w ostatniej dekadzie lipca, kiedy pogoda jest najbardziej zbliżona do hiszpańskiej, a atrakcje festiwalowe są dobrą propozycją zarówno dla turystów, jak i mieszkańców miasta.
DZIEŃ KUCHNI
HISZPAŃSKIEJ
Prezentacja tradycji kulinarnych Hiszpanii
Restauracja hiszpańska „Costa del Mar” – Manufaktura, ul. Jana
Karskiego
Promocja – 50 % rabatu na potrawy z menu festiwalowego
17 lipca (sobota), g. 10.00
LIPCÓWKA, czyli
wędrówka po Łodzi szlakiem Festiwalu „Viva Flamenco”
(Trasa – Muzeum Fabryki, Teatr Mały, Empik, Restauracja hiszpańska
Costa del Mar, Hotel Andel’s)
Opracowanie merytoryczne – przewodnicy z Muzeum Fabryki
Zwiedzamy Muzeum Fabryki i przypatrujemy się pracy
oryginalnego, XIX - wiecznego krosna. Na naszej trasie znajdują się też miejsca
związane z tegorocznym Festiwalem Viva Flamenco: Teatr Mały – prezentacja
wnętrza i przygotowań do spektaklu „Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o
Federico?” (premiera 24 lipca, g. 20.15), Restauracja hiszpańska „Costa del
Mar” – prezentacja tradycyjnego drinka z Andaluzji „tinto de verano” oraz
potrawy tortilla española, Empik – prezentacja książek: przewodniki po krajach
hiszpańskojęzycznych, Hotel Andel’s – zwiedzanie.
Zbiórka: Manufaktura – Muzeum Fabryki