Ruszają zapisy na warsztaty kulinarne z Michałem Andrijewskim poświęcone karnawałowym wegańskim słodyczom. Wydarzenie organizuje fundacja Bios Amigos. Warsztaty odbędą się w kawiarni Niebostan (Łódź, ul. Piotrkowska 17), 24 stycznia (sobota) o godz. 13.
Czy wyśmienite, karnawałowe słodkości można przyrządzać bez użycia nabiału? Udowadniamy, że to żaden problem. Kto chce urozmaicić swoje umiejętności kulinarne o takie przepisy, jak masło słonecznikowe, tort z mleka kokosowego i czekolada z cieciorki, a przy okazji spędzić szare, styczniowe popołudnie w przyjaznej, bezpretensjonalnej atmosferze, zwiększając sobie poziom dopaminy degustacją wyśmienitych smakołyków, nie może przegapić tej okazji.
Warsztaty są darmowe, jednak ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązują zapisy. Żeby zarezerwować uczestnictwo należy zgłosić swój udział na adres: fundacja@biosamigos.pl. O zakwalifikowaniu na warsztaty decyduje kolejność zgłoszeń.
Warsztaty odbędą się w kawiarni Niebostan (Łódź, ul. Piotrkowska 17), 24 stycznia (sobota) o godz. 13. Więcej informacji na stronie wydarzenia
O PROWADZĄCYM
Michał Andrijewski na co dzień pracuje jako nauczyciel wychowania fizycznego w łódzkim liceum. Pedagog z powołania, praca w szkole jest jedną z jego wielu pasji. Gotować lubił zawsze, ale to roślinna kuchnia pozwoliła mu rozwinąć kulinarne skrzydła. Od trzech lat komponuje wegańskie smaki ku zadowoleniu swojej rodziny. W gotowaniu lubi niebanalne połączenia i finezyjną prostotę. Działa na rzecz zwierząt w Stowarzyszeniu Otwarte Klatki i wspiera łódzkie organizacje prozwierzęce. W wolnych chwilach renowuje drewniane meble, a zimą śmiga na snowboardzie.