Bezpłatny kurs "Organizowanie i prowadzenie kampanii reklamowej"

Każdy, kto ma 18 lat i więcej oraz zamieszkuje teren województwa łódzkiego, może zgłosić się do udziału w szkoleniu.
Akademik lub wynajęte mieszkanie też może być:)

Szkolenie będzie odbywać się w Łodzi, na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego. Po ukończonym kursie – egzamin umożliwiający nabycie kwalifikacji zawodowej. Dla najbardziej zaangażowanych uczestników kursu: staż na Wydziale Zarządzania UŁ!

Udział jest całkowicie bezpłatny, dodatkowo na każdym ze spotkań organizator zapewnia słodki poczęstunek, kawę, herbatę oraz obiad. Każdy uczestnik otrzyma także podręczniki oraz materiały szkoleniowe.

Kontakt: 531 388 859

Nabór tylko w grudniu do wyczerpania miejsc!
Serwis dział po zajęciach Studencki Informator Regionalny - Łódź

Łódź - imprezy, koncerty, informacje

kategoria
19-21.04.2018

WSBiNoZ organizuje konferencję Masaż w świetle współczesnej medycyny i kosmetologii

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu organizuje w dniach 19-21 kwietnia XII Ogólnopolską Konferencję Metodyczno-Naukowo-Przedmiotową "Masaż w świetle współczesnej medycyny i kosmetologii", która odbędzie się w Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej.

W tym roku Konferencji towarzyszyć będą WARSZTATY! Zapisy i opłaty w pierwszym dniu konferencji - podczas rejestracji. Liczba miejsc ograniczona!

Warsztaty odbywać będą się w salach w Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 278 (wjazd od Milionowej)

PIĄTEK, 20.04.2018, 08:00-09:30

  1. Masaż w migrenach i innych bólach głowy - dr Bogusława Kowacka, WSBiNoZ w Łodzi (koszt udziału 20 zł)
  2. Masaż stóp - refleksologia mgr Magdalena Uszałowicz , WSBiNoZ w Łodzi (koszt udziału 20 zł)
  3. Masaż w podologii - halux mgr Agnieszka Mikołajczyk prezes Polskiego Towarzystwa Masażu i mgr Krzysztof Rujna AWF Poznań, WSEiT w Poznaniu (koszt udziału 20 zł)

SOBOTA, 21.04.2018, 8:00 -11:00

  1. Manualny lifting - mgr Anna Drobnik, WSBiNoZ w Łodzi (koszt udziału 100 zł)

19.04.2018, CZWARTEK

  • 09:00 - 10:00 REJESTRACJA UCZESTNIKÓW

  • 10:00 - 10:15 UROCZYSTE OTWARCIE KONFERENCJI

  • 10:15 - 10:35 WRĘCZENIE STATUETEK ZA ROZWÓJ I POPULARYZACJĘ MASAŻU W POLSCE

  • 10:35 - 11:00 Klub "Ludzie Masażu" (30 min.),
    mgr Leszek Magiera, Kraków

  • 11:00 - 11:15 Przerwa

PANEL I

MASAŻ I JEGO ROLA W MEDYCYNIE XXI WIEKU

  • 11:15 - 11:45 "Przyszłość i zagrożenia dla zawodu TECHNIKA MASAŻYSTY" (30 min.)

dr hab. Krzysztof Kassolik1,2, dr hab. Waldemar Andrzejewski1,2

  1. Wydział Fizjoterapii, Katedra Kosmetologii AWF, Wrocław
  2. Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa, Opole

  • 11:45 - 12:15 "Badania podstawowe w masażu-ich zastosowanie w praktyce" (30 min)

dr hab. Krzysztof Kassolik1,2, dr hab. Waldemar Andrzejewski1,2

  1. Wydział Fizjoterapii, Katedra Kosmetologii AWF, Wrocław
  2. Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa, Opole

  • 12:15 - 12:35 "Wpływ masażu na inicjowanie zmian strukturalnych w skórze" (20 min.)

dr hab. Waldemar Andrzejewski2,3, Katarzyna Ratajczak-Wielgomas1, dr hab. Krzysztof Kassolik2,3, Jędrzej Grzegrzolka1, Tomasz Halski 3, Aleksandra Piotrowska1, Katarzyna Mieszała1, Iwona Wilk2, Marzenna Podhorska-Okołów1, Piotr Dzięgiel1,2.

  1. Katedra i Zakład Histologii i Embriologii, Uniwersytet Medyczny, Wrocław
  2. Wydział Fizjoterapii, Katedra Kosmetologii, AWF, Wrocław
  3. Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa, Opole

  • 12:35 - 12:55 Przerwa

  • 12:55 - 13:20 "Biologiczne odczyny ustroju człowieka powstałe w wyniku działania czynników fizycznych środowiska wodnego" (25 min.)
    mgr Sara Jóźwik

Centrum Edukacyjno-Profilaktyczne Zespołu Wiotkiej Tkanki Łącznej o.o Bonifratrów, Wrocław

  • 13:20 - 13:45 "Rola środowiska wodnego w procesie rehabilitacji narządu ruchu" (25 min.)
    lic Przemek Rejman

Centrum Edukacyjno-Profilaktyczne Zespołu Wiotkiej Tkanki Łącznej o.o Bonifratrów, Wrocław

  • 13:45 - 14:10 "Przygotowanie ustroju człowieka do czynników fizycznych środowiska wodnego" (25 min.)
    mgr Henryk Pawlak

Centrum Edukacyjno-Profilaktyczne Zespołu Wiotkiej Tkanki Łącznej o.o Bonifratrów, Wrocław

  • 14:10 - 14:30 Przerwa

  • 14:30 - 15:15 "Uraz - ból a zjawiska neuroimmunomodulacji w praktyce masażysty i fizjoterapeuty" (45 min.)
    Prof. nadzw. UM dr hab. n. med. Zbigniew Dudkiewicz
  1. Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. WAM Klinika Chirurgii Ręki, Łódź
  2. Uniwersytet Medyczny, Łódź

  • 15:15 - 15:55 "Ból i depresja - istotne fakty ważne dla codziennej praktyki masażysty i fizjoterapeuty" (40 min.) dr n. med. Piotr Wierzbiński, Łódź

  • 15:55 - 16:05 Sponsor (10 min.) HABYS

  • 16:05 - 16:45 "Protezoplastyka silikonowa stawu MTP 1 alternatywą dla usztywnienia w chorobie zwyrodnieniowej stawu śródstopno-paliczkowego palucha" (40 min.)
    dr n.med. Przemysław Łaganowski
  1. Szpital Kliniczny im. WAM Klinika Ortopedii i Traumatologii, Łódź
  2. Centrum Medyczne BIMED, Łódź

  • 16:45 - 17:00 Szkoła Masażu w Szczecinie (15 min.)

20.04.2018, PIĄTEK

WARSZTATY - MASAŻ W KOSMETOLOGII, PODOLOGII I MEDYCYNIE

  • 08:00 - 09:30
  1. Masaż w migrenach i innych bólach głowy - dr Bogusława Kowacka, WSBiNoZ w Łodzi (koszt udziału 20 zł)
  2. Masaż stóp - refleksologia mgr Magdalena Uszałowicz , WSBiNoZ w Łodzi (koszt udziału 20 zł)
  3. Masaż w podologii - halux mgr Agnieszka Mikołajczyk prezes Polskiego Towarzystwa Masażu i mgr Krzysztof Rujna AWF Poznań, WSEiT w Poznaniu (koszt udziału 20 zł)

PANEL II

MASAŻ W MEDYCYNIE SPORTOWEJ

  • 10:00 - 10:20 "Masaż oczami ortopedy" (20 min.)
    Prof. dr hab. n.med. Jarosław Fabiś
  1. Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. WAM Klinika Artroskopii i Chirurgii Małoinwazyjnej i Traumatologii Sportowej, Łódź
  2. Uniwersytet Medyczny, Łódź
  3. FMC Centrum Medyczne, Łódź

  • 10:20 - 11:05 "Endoprotezoplastyka odwrócona barku - wskazania i postępowanie fizjoterapeutyczne" (45 min.)
    Prof. dr hab. n.med. Jarosław Fabiś
  1. Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. WAM Klinika Artroskopii i Chirurgii Małoinwazyjnej i Traumatologii Sportowej, Łódź
  2. Uniwersytet Medyczny, Łódź
  3. FMC Centrum Medyczne, Łódź

  • 11:05 - 11:45 "Masaż relaksujący przykurczone mięśnie połączony z elementami stretchingu" (40 min.)
    mgr Piotr Chyliński

Wyższa Szkoła Mazowiecka, Wydział Nauk Medycznych, Warszawa

  • 13:00 - 13:45 "Sportowe urazy barku" (45 min.)
    Prof. nadzw. UM dr hab. n.med. Marcin Domżalski
  1. Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. WAM Klinika Ortopedii i Traumatologii, Łódź
  2. Uniwersytet Medyczny, Łódź

  • 13:45 - 14:00 Przerwa

  • 14:00 - 14:10 Sponsor (10 min.) LURGUS

  • 14:10 - 14:45 "Urazy więzadeł stawu kolanowego" (35 min.)
    dr n. med. Krzysztof Nowak
  1. Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. WAM Klinika Ortopedii i Traumatologii, Łódź
  2. Uniwersytet Medyczny, Łódź

  • 14:45 - 15:00 Sponsor (15 min.) HERLA

  • 15:00 - 15:20 "Oddziaływanie masażu w obrazie zmian twardości mięśni" (20 min.)
    doc Krzysztof Gieremek 1,2, dr n.med. Wojciech Cieśla 2
  1. Katedra Podstaw Fizykoterapii, Wydział Fizjoterapii AWF, Katowice
  2. Katedra Fizjoterapii, Wydział Turystyki i Promocji Zdrowia, G W S H Katowice

  • 15:20 - 15:40 "Ocena bolesności mechanicznej mięśni tonicznych i fazowych przed i po masażu" (20 min.)
    doc Krzysztof Gieremek 1,2, dr n.med. Wojciech Cieśla 2
  1. Katedra Podstaw Fizykoterapii, Wydział Fizjoterapii AWF, Katowice
  2. Katedra Fizjoterapii, Wydział Turystyki i Promocji Zdrowia, G W S H Katowice

  • 15:40 - 15:55 Przerwa

  • 15:55 - 16:20 "Zastosowanie komórek macierzystych i osocza bogato płytkowego w współczesnej ortopedii i ich wpływ na postępowanie fizjoterapeutyczne i masaż" (25 min.)
    dr n.med. Michał Waszczykowski
  1. Szpital Kliniczny im.WAM Klinika Artroskopii, Chirurgii Małoinwazyjnej i Traumatologii Sportowej, Łódź
  2. Uniwersytet Medyczny, Łódź
  3. Centrum Medyczne BIMED, Łódź

  • 16:20 - 17:00 "Profilaktyka stanów przeciążeniowych narządu ruchu" (40 min.)
    dr Ryszard Pawelec

Zespół Odnowy Biologicznej Wydziału Nauk o Sporcie AWF, Wrocław

21.04.2018, SOBOTA

WARSZTATY - MASAŻ W KOSMETOLOGII, PODOLOGII I MEDYCYNIE

  • 8:00 -11:00
  1. Manualny lifting - mgr Anna Drobnik, WSBiNoZ w Łodzi (100 zł)

PANEL III

DOSKONALENIE METODYKI NAUCZANIA MASAŻU

  • 09:00 - 09:30 "Pokaz masażu pt. Masaż relaksacyjny energetyzujacy" (45 min.)
    mgr Leszek Magiera

Szkoła Masażu BIO-RELAX, Kraków

  • Sponsor (15 min.) ALFASIGMA

  • 09:45 - 10:00 Przerwa

  • 10:00 - 10:40 "Ewolucja technik masażu od XIX wieku do dnia dzisiejszego" (40 min.)
    dr Maciej Kochański
  1. AWF we Wrocławiu
  2. Zamiejscowy Wydział Kultury Fizycznej w Gorzowie Wielkopolskim AWF im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
  • 10:40 - 10:50 Sponsor (10 min.) GUNA KOLAGEN

  • 10:50 - 11:10 "Propozycja programu wspomagania leczenia zespołów bólowych kręgosłupa" (20 min.)
    dr Anna Cabak

Wydział Rehabilitacji, Zakład Fizjoterapii i Masażu, AWF Warszawa

  • 11:10 - 11:20 Przerwa

  • 11 20 - 12 00 "Masaż Shantala" - Metodyka wykonywania zabiegu masażu. Nauka masażu rodziców - Pokaz (40 min.)
    mgr Ewelina Piątkowska1, dr Paweł Piątkowski2,3.4, Rodzice i dzieci
  1. Klinika Leczenia Niepłodności GAMETA, Rzgów
  2. Uniwersytecki Szpital Kliniczny im. WAM. Klinika Ortopedii, Łódź
  3. Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu Wydział Kosmetologii, Łódź
  4. Wyższej Szkoły Informatyki i Umiejętności Wydział Pedagogiki i Promocji Zdrowia. Kierunek Fizjoterapia, Łódź

  • 12:00 - 12:30 "Obciążenie układu krążenia w czasie wykonywania zabiegu masażu - ocena wysiłku masażysty według kryteriów próby wysiłkowej", (30 min.)
    mgr Cezary Nenczak1,2,
  1. Wojewódzki Zespół Szkół Policealnych - Sztum
  2. Szpital

  • 12:30 - 13:00 Losowanie nagród dla uczestników konferencji ufundowanych przez sponsorów i przyjaciół konferencji

Zakończenie konferencji


data ostatniej modyfikacji: 2018-01-31 10:49:13
Komentarze
BezplatnyTest_220.gif

Nauka języka za granicą
ef_220.jpg

Przegląd uczelni w Polsce
boks_220.gif
AHE_220.jpg
Polskie uczelnie w obrazach
miniatura
miniatura
miniatura
 
Polityka Prywatności